Петък, 21 Юни 2024
Няколко полезни съвета за успешно съвместно съжителство
2106

Няколко полезни съвета за успешно съвместно съжителство

Всяка двойка взема решението да заживее заедно на различен етап. Но без значение дали сте решили да делите общо жилище с половинката след дългогодишна връзка, или пък познавате човека само от няколко месеца, но искате да се опознаете по-добре, има някои истини, които трябва да знаете. На първо място е да отделите време за размисъл. Обсъдете варианта да заживеете заедно с вашата половинка, дайте си време да я обмислите и чак тогава пристъпете към действие.

Колко важно е личното ви пространство
Всъщност това е и най-важният въпрос. При всяко едно съвместно съжителство от изключително голямо значение е да намерите синхрон. В случай, че вие обичате понякога да оставате сами, задължително трябва да имате предвид, че тези моменти ще бъдат по-малко. Освен това би било добре да обясните на половинката, че искате да имате време за себе си, откъсвайки се за малко от всичко и всеки. Ако не сте готови да направите компромис с личното си пространство, то тогава съвместното съжителство ще бъде доста трудно.

Подреден човек ли сте
Обичате домът ви да бъде чист и спретнат, независимо колко натоварено е ежедневието ви? Това е чудесно, но би било добре да обсъдите този въпрос с половинката. Невъзможно е да очаквате, че другият човек ще има същото желание да подрежда и разчиства като вас. Ето защо е добре да се примирите, че обликът на дома ви ще се промени, когато заживеете с партньора.

Финансовият въпрос
Още един въпрос, който е добре да обсъдите предварително. Споделянето на общо жилище обикновено означава, че ще споделяте и финансите. Ето защо трябва да установите какъв ще бъде месечният бюджет, който ще харчите за храна, за сметки, за глезотии и всичко останало. По този начин ще можете да се справяте с разходите безпроблемно.

Обичате ли гости у дома
Всеки човек е различен – някои обичат да канят често гости и да ги изпращат в малките часове на нощта, докато други искат просто да се гушнат с половинката на дивана с хубав филм. Съветваме ви да обсъждате с вашия партньор поканите за гости във вашия общ дом. Все пак той може да има събрание в офиса рано сутринта и да иска да си почине. Ето защо трябва да обсъждате всички посещения от приятели във вашия дом.

Споделянето на общо жилище е наистина прекрасно развитие на всяка една връзка. А когато партньорите са открити и са готови да правят компромиси, свиквайки с чудатостите на другия, то тогава общото ви съжителство ще бъде досущ като в приказките..