Петък, 12 Юли 2024
Митовете и фактите за целулита
1379

Митовете и фактите за целулита

Портокаловата кожа е проблем на мнозина. Предполагаме знаете много за целулита, но истината е, че има много митове за него, които изобщо не са истина. Днес ще научите кои са митовете за портокаловата кожа, на които не е нужно да вярвате.

Целулитът намалява с подходящите кремове
Разбира се, на пазара могат да се намерят кремове, които наистина могат да помогнат във вечната борба с портокаловата кожа. Но сега е времето да ви кажем, че става дума за кремове, чиято цена е далеч по-висока от нормалното, а също така, че видимият ефект от тях се появява едва след упоритата им употреба в продължение на месеци. Ето защо, ако сте решили да се сдобиете с бебешка гладка кожа, ще се наложи да направите големи компромиси с бюджета, а не да се доверявате на всеки крем, който видите в магазина.

Само възрастните хора имат целулит
Това съвсем не е вярно. Да, напредването на възрастта означава, че еластичността на кожата намалява, но това в никакъв случай не означава, че младите нямат целулит. Никой не е имунизиран срещу появата на портокалова кожа, независимо от възрастта.

Ако си слаб, нямаш целулит
Това е може би най-разпространеният мит, когато става дума за портокалова кожа. Появата на целулит не е пряко свързан с килограмите. Всичко зависи от еластичността на кожата и до това дали организмът е предразположен към появата на целулит. Следователно е напълно погрешно да очаквате, че само хората с наднормено тегло страдат от целулит, след като той е често срещан и при хора с идеална фигура.

Целулитът се топи заедно с килограмите
Безспорно е, че докато отслабвате, ще забележите, че състоянието на кожата ви се подобрява, но не бива да очаквате, че когато се отървете от излишните килограми, ще се сбогувате и с портокаловата кожа.

Има дрехи, които се борят с целулита
Всички сме чували за магически клинове, които могат да преобразят портокаловата кожа. В действителност не съществуват дрехи, които могат да го намалят. Интересно е да споменем, че някои от супер тесните клинове дори могат да имат обратния ефект и да засилят целулита.

Целулитът изчезва с кардио тренировки
Отново става дума за мит, който е далеч от истината. Портокаловата кожа не се влияе особено много от кардио тренировките. За сметка на това можете да разчитате на силовите тренировки за намаляването му.