Петък, 21 Юни 2024
Кои са истинските джентълмени
3394

Кои са истинските джентълмени

Може би и вие смятате, че добрите маниери вече са отживелица, че вече не се срещат господа, които смятат за задължение да задържат вратата на всяка дама, да й помогнат с тежкия багаж, да й отстъпят място в превозно средство. Всъщност макар да е рядко срещано явление, истинският джентълмен съществува. А как може да бъде открит и дали наистина може да бъде описан като “джентълмен” ще научите в следващите редове.

Джентълменът няма да окупира времето ти
С други думи – той има собствени интереси и хобита, а това в никакъв случай не означава, че ще очаква от теб да се включиш във всяко едно от тях. Този наистина галантен мъж уважава личното ти пространство и няма да ти се натрапва непрестанно, изисквайки от теб да му посветиш всяка свободна минута от времето си.

Джентълменът не лъже и не заблуждава
С други думи – той винаги е директен и ясно изразява това, което мисли. Той няма да измисли куп лъжи, за да се измъкне от затруднена ситуация, няма да ти каже, че ще ти се обади, а всъщност намеренията му са коренно различни. Джентълмените смятат, че истината винаги е най-доброто решение, така че държат на нея във всички ситуации и в отношенията им с всички.

Джентълменът не се интересува само от красотата ти
С други думи – той ще оцени външния ти вид и ще ти направи комплимент, но ще остане наистина очарован от това, което се крие под повърхността. Джентълмените осъзнават, че всяка дама трябва да притежава редица положителни качества, за да спечели вниманието им и търсят именно тях.

Джентълменът излъчва спокойствие
С други думи – той умее да сдържа емоциите си, умее да преценява ситуацията, без да изпада в паника или в отчаяние. Джентълмените знаят, че благодарение на спокойния подход към всяка задача и внимателното й обмисляне, могат да достигнат и до най-доброто решение.

Джентълменът те уважава
С други думи – той държи на твоето мнение и взема под внимание твоите съвети. Джентълмените уважават дамите, тъй като такава е тяхната природа. Те знаят, че представителките на нежния пол са не просто красиви, но също така и изключително интелигентни и се възхищават на различната гледна точка, която може да спомогне за решаването на даден проблем.

Джентълменът ти има доверие
С други думи – той не е ревнив, няма да ти звъни на всеки час, за да те пита къде и с кого си. Той вярва в теб и не се съмнява във верността и уважението ти към него. Това правило важи и за вярата, която има той в твоите способности и умения.