Неделя, 3 Декември 2023
Скорпион

Годишен хороскоп
2023

5822

Годишен хороскоп - Зодия Скорпион - 2023 година 

През 2023 година е важно да погасите дълговете си, направени през миналата година, да приключите започнатите проекти и да изясните отношенията си, които ви натоварват психически. Ако сте уравновесени, постоянни и борбени, ще имате попътен вятър и смело ще вървите напред. През първата половина на годината анализирайте причините, които са в основата на проблемите ви и не започвайте нови начинания, преди да сте сигурни, че сте свършили работата си по старите достатъчно добре, за да не се повтарят отново.

Но на първо място изчистете финансовите си задължения и нека това стане преди летните месеци. Не го ли направите, до края на годината ще затънете в нови дългове и загубите в края на годината ще са разтърсващи. Внесете промяна в мисленето и в поведението си, изслушвайте и уважавайте чуждото мнение, не надценявайте възможностите си, и не на последно място използвайте по предназначение знанията и опита си, за да стабилизирате положението си през първата половина на годината и да дадете своята заявка за възход, който може да направите през периода септември - декември. През юли не прибързвайте в действията си, колкото и да сте устремени към трупане на пари, защото има риск от преумора и провал. Ако сте последователни и не робувате на емоции и чувства, ще се справите с всичко, което предвиждате. За някои това може да е разширяване на дейността или нови проекти. Бързо и лесно ще се приспособявате към нова среда, както и да покажете търпеливо отношение към колегите и хората, с които живота ви среща. В случай, че сте на ръководна позиция отново ви се напомня да сте етични и да подхождате с такт към подчинените си. В останалите случаи нещата са по-облекчени за вас, отговорностите ви ще са ограничени и ще останете встрани от проблемите на управлението. Това в известна степен ще ви спести безпокойство и стрес, и дано ви направи по-дружелюбни и по-малко хапливи към онези, които не следват вашата логика.  През 2023 година ще се отличавате с високи амбиции, които ще ви мотивират да осъществявате целите си. Ще се радвате от обичта и подкрепата на всички от най-близкото ви обкръжение и това ще ви дава сили за нови дръзновения. Успехи в начинанията си ще имате през февруари, април, май и юни. Щедростта ви ще се цени, но през септември бъдете внимателни и не правете не поискано добро, за да не се лишите за дълго от средства. Своенравието и неподчинението ви на приетите норми може да ви изправи пред подобни на вас и сблъсъкът няма да ви хареса. В работата си ще се откроявате със собствено виждане за нещата, особено що се касае в творческата и интелектуална сфера, където качествата ви са безспорни.  През 2023 година ще имате професионални и бизнес успехи, ако сте търпеливи и не надценявате възможностите си.

Благодарение на проявените ви знания, опит и качества, търсещите ще постигнат висока професионална позиция. Годината е подходяща за започване на нова дейност или свой бизнес. Подбирайте внимателно екипа си, за да не сгрешите в преценката си и да се налага да подменяте в движение подчинените си, защото това ще се отрази неблагоприятно и на вас самите. Всяка лоша постъпка в годината на Сатурн гради негативна карма, която трудно ще я превърнете в положителна. През 2023 година разширявайте деловите контакти, част от бизнеса ви ще бъде свързан и със задгранични партньори, но в периодите, когато Меркурий е ретрограден не подписвайте договори и не правете инвестиции. Трудности са възможни през април, юли и ноември, ще ги преодолеете по-леко, ако сте тактични и предпазливи. Добри възможности за развитие и изяви ще имате през първите месеци на годината.  През март, май, юли, август и декември напрежението ви ще е голямо и трудно ще владеете нервите и гнева си, което ще се отразява на психическото ви и физическо здраве. Не тешете стреса с храна и алкохол, защото така не си помагате, а само вредите. Уязвими са половата и нервната система, както и долните отдели на червата. Здравето ви ще поддържа въглехидратната, богата на фибри храна, без прекаляване, ограничената употреба на сол и алкохол, домашно приготвената храна, животът край морето, или поне през отпуската, редовният полов живот и всички други позитивни емоции, които можете да си представите. В дните, когато Луната минава през вашия знак се грижете по-добре за себе си и не рискувайте излишно.  Ще изпитате повече удоволствие от любовта и живота си, ако живеете в хармония със себе си и хората покрай вас. През първата половина на годината с ревността си към партньора често ще вгорчавате отношенията във връзката ви, а при някои и необратимо. Ако сте обвързани с брак може да се стигне и до развод. Със собственическото си чувство ще обсебвате и когато ви е изгодно ще се дистанцирате или инатите, което не всеки възприема спокойно. Поддържайте нормални отношения с децата си, не проявявайте агресия и диктаторски контрол, за да избегнете проблеми, както и с възрастните ви родителите, които се нуждаят от повече внимание и грижи. Подходящите месеци за почивка са март, юли и декември.