Петък, 21 Юни 2024
Козирог

Годишен хороскоп
2023

6798

Годишен хороскоп - Зодия Козирог - 2023 година 

2023 година е съдбовна за родените под знака на Козирог. Ще ви съпътстват успехи и не малко изненади, които може да сведете до минимум, ако сте предпазливи и не прибързате в нищо. През първата половина на годината ще имате повече вълнения, породени от желанието ви на всяка цена да постигате целите си, което не е лошо, стига да не се разпилявате в много посоки и да губите от енергията си напразно. Разнообразието, което търсите ще ви осигури и развитие, но само, ако се освободите от някои свои предразсъдъци, тласкащи ви в омагьосания кръг на условности и други дребнавости. Бъдете по-съсредоточени в изпълнението на новите си идеи, които никак няма да са малко, особено през февруари, април, май и юни.

Трудностите и емоциите могат да блокират пътя ви през март и август, но имате сили да се справите. Има неща, които е време да осъзнаете, че са във ваш ущърб, като например неистовото ви желание да спорите и да налагате своето мнение по всички въпроси, считайки го като единствено меродавно. Ако не си вземете поука и промените поведението, като приемете и чуждото мнение, рискувате да попаднете в сложни ситуации, от които може да загубите не само позициите си, но и душевното си равновесие. Първата половина на годината е подходяща за стабилизиране на материалното ви положение, за начало на собствен бизнес и всичко, което подскаже разумът ви. Ако сте хора с власт и позиции, които ви носят предимство пред другите, не си помисляйте да печелите на чужда гръб, бъдете честни и принципни, за каквито имате претенции че сте. Обратното ще ви изправи пред наказания свише, и то преди края на годината. Ще запазите нормални отношенията с интимния ви партньор, ако добре контролирате проявите си ревност и по-често изразявате доверието си към него. Заедно ще изживеете спокойни и красиви мигове във връзката си, радвайте им се и ги споделяйте. Те ще подобряват и вярата ви в доброто, което може би е най-ценното. Не се страхувайте да се отдадете на чувствата си и не потискайте своята сексуалност, но се пазете от излишни емоции, особено при изпълнение на целите си. Поддържайте в здравословни граници устрема ви към власт на всяка цена, за да избегнете неприятности в края на годината, породени от невъзможността да осъществите плановете си. Посрещнете Новата 2024 година доволни и сред любимите ви хора.  За вас 2023 година ще е изпълнена с много работа, което ще ви позволи да осъществите успешни начинания, да започнете свой бизнес и да постигнете материална стабилност. Всичко това е заложено в хороскопа ви, стига да не надценявате възможностите си и да преценявате правилно развитията. Ще имате успехи във всичко, с което се захващате, ако влагате усърдие и останете отговорни към задълженията си, но най-важно – ако сте толерантни към всички, с които работите.

Дори и не си помисляйте да хитреете и да мамите, оставайки доволни от „своята находчивост” или дебелоочие, защото горчиво ще съжалявате. През март, юли и декември всякакви прояви на агресия към деловите ви партньори ще ви вредят непоправимо. Направете си реална преценка на постигнатото, анализирайте емоциите и поведението си, и се поправете, ако считате за необходимо, но не позволявайте да съсипете изграденото до сега. През първата половина на януари, втората на февруари, през април, втората половина на октомври и ноември ще имате отлична възможност за нови професионални проекти, бизнес, осъществяване на полезни контакти и сключване на договори. Съобразявайте се с периодите на ретроградния Меркурий и не предприемайте финансови инвестиции, за да не си създадете сами проблеми.  Професионалните ви успехи през 2023 година ще поставят в зависимост здравето ви, предвид психическата и физическа енергия, която те ще погълнат. С желанието ви да ръководите и контролирате всички и всичко ще си създадете проблеми с нервите, няма да липсват депресии и често ще търсите лекарска помощ, които ще нарушат ритъма ви на работа и живот. Уязвими са ставите, костите, зъбите, кожата, гръбнака, системата на кръвообращение. За да запазите здравето си поддържайте добра физическа форма, занимавайте се редовно с гимнастика или фитнес. Пазете се от травми. Почивайте с помощта на морски или минерални бани, или в планината. В храната ви трябва да присъстват калций и достатъчно сол. В дните, когато Луната минава през вашия знак си почивайте повече и не предприемайте рисковани начинания.  През 2023 година необвързаните имат шанс да срещнат своята половинка и да изградят стабилна връзка, а защо не и щастливо семейство. Благоприятните за това месеци са февруари, април, май, юни, юли и септември. Семейните да не изневеряват на партньора си и да не допускат безпричинна ревност, за да не съсипят отношенията си, особено през март, август и декември. Грижете се за децата, родителите и не пренебрегвайте партньора си. В средата на годината полагайте повече усилия, за да не се стигне до криза в отношенията.