Сряда, 22 Май 2024
Дева

Годишен хороскоп
2023

8478

Годишен хороскоп - Зодия Дева - 2023 година 

Основната ви грижа през 2023 година ще бъде материалната ви стабилизация и финансово благополучие, заради което няма да пожалите нищо. През първата половина на годината ще работите много, но и изненади няма да липсват. Отдадени на страстта си към парите, често забравяте личния си живот, семейството и близките си. Добре е да разберете, че само парите не са най-важното в този живот, и колкото по-скоро го осъзнаете, толкова по-добре за вас. В противен случай може да се изправите пред непреодолими затруднения в отношенията си с партньора, а някои може да стигнат и до раздяла.

Емоциите често ще определят поведението и насочват мислите ви в грешна посока, колкото и състрадателни и грижовни да се показвате понякога. Правете само поискано добро и не предлагайте самоцелно услугите си. Ако ви търсят за съвет и подкрепа не ги отказвайте, правейки си отново своите тънки сметки за пари и лична облага, но и не се поднасяйте в жертва, само защото вие сте преценили, че трябва да помагате на някого, а той не мисли така. Чувството ви за отговорност и непримиримостта ви към случващото се ще ви мотивира да разрешавате чужди проблеми, с което само ще си вредите. Разумни сте и е недопустимо да постъпвате лекомислено, повлияни от моментното си настроение и криворазбрана съпричастност. Доверявайте се само, ако и сърцето ви го подсказва и не се впускайте в безразборни интимни връзки, за да не опустошите душата си. Контролирайте желанията си, особено що се касае до страстта ви към удоволствията, независимо от тяхното естество. Не се поддавайте на завистта, злобата и агресията, за да не залитнете в крайности и да объркате посоката, която следвате. Заради изброените по-горе причини са възможни проблеми в личния ви живот, които могат да ви обременят с непосилни товари и разочарования. По-често търсете компромисни решения, ако сте обзети от желание да сте полезни на другите и в същото време устремени към високи професионални и делови постижения. През януари, май и септември бъдете много внимателни в приказките си и най-вече в критиките си, не се изкушавайте да контролирате и подреждате ничия съдба, за да не разрушите безвъзвратно професионалните ви, делови и лични отношения. Февруари, април, юни, юли, август и в оставащите до края на годината месеци са подходящи за разширяване на дейността и за подписване на договори. Не проваляйте отношенията си с хората, от които сте финансово и административно зависими, в това число и от началниците си, като им държите сметка за постъпките, за да не провалите плановете си.  В професионален план 2023 година ще ви донесе много промени, а дали те ще ви допадат или не, ще зависи от вас и от вашето упорство при достигане на целите. Трудностите, които ще срещнете през първата половина на годината ще ви помогнат да разберете по-добре силните си страни и да повярвате във възможностите си, за това не унивайте. Ще се чувствате жизнени и енергични и с хъс ще работите върху текущи и нови проекти. Погрижете се да отхвърлите най-важните си задачи от средата на февруари до май, след това се следвайте събитията, без да им влияете едностранно и се съсредоточете върху текущите си задачи и задължения. Бъдете предпазливи и по-често се вслушвайте в интуицията си, това ще ви носи полза във всеки един момент. През април ще срещнете нови партньори, с част от които ще подпишете договори, осигуряващ ви финансов възход през втората половина на годината.

Не отказвайте служебни ангажименти, които по ваша преценка не отговарят на трудовата ви характеристика, след време ще сте готови на това, но може да се окаже късно и в последствие да съжалявате. В периодите, когато Меркурий е ретрограден не предприемайте инвестиции, не сключвайте договори и се старайте да не погазвате моралните и законови норми, за да не си навлечете сами проблеми.  По отношение на здравето не сте застрашени от сериозни неразположения, което съвсем не бива да ви успокоява. Прекалените емоции, отсъствие на адекватна почивка и прекаляване с крайностите могат да се отразят неблагоприятно на нервната и храносмилателна система, кръвообращението, далака и зад стомашната жлеза. През пролетта и лятото са възможни инфекциозни заболявания, а през януари, май и септември си наложете повече спокойствие и отдих. В дните, когато Луната минава през вашия знак се грижете повече за себе си и не рискувайте в нищо. За запазването на добро здраве помагат активното цветарство, солните отпускащи вани, поддържането на добър апетит, духовни занимания и аутотренинг. Повярвайте, светът няма да рухне, ако си позволите малко почивка.  В личен план 2023 година ще ви донесе от всичко по много. Заради отдадеността ви към работата и печеленето на пари е възможно да изгубите ценни мигове в семейството и така да отдалечите близките от себе си. Не семейните могат да сключат брак по сметка, а през септември може да се решите на развод, заради нова връзка. Бъдете разумни, дори и влюбени, проверете чувствата на партньора си, преди да вземете важно за живота ви решение. Май е труден месец, през който трябва да сте много внимателни и да се пазите от крайности, за да не провалите отношенията си в семейството и с хора от обкръжението ви. Потиснете емоциите и не реагирайте първо сигнално, особено ако сте в плен на романтични чувства и изневерявате на партньора си. Запознанствата през април и декември ще задоволят очакванията ви, ще се чувствате щастливи и ще кроите планове за бъдещето. Февруари, март, април, юни, август, октомври и декември са подходящи за сключване на брак. Останете грижовни към децата и възрастните си родители. Подаръци също няма да липсват, като отговор на вниманието и уважението ви към тях.